در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 594 واحد کاهش روبرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پايان معاملات هفته منتهي به 5 شهريور ماه 1393، شاخص کل با (594) واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 73 هزار و 312 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با (593) واحد کاهش به رقم 53 هزارو 755 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با (205) واحد کاهش عدد 145 هزارو 794 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با (09 / 1) درصد و (14 / 0) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 8864 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 7 درصد افزايش يافته است.
در ضمن تعداد 3015 ميليون سهم در 241 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب 63 / 15 درصد و 6 / 7 درصد افزايش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 209952 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 210 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته افزايش 7 درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام ساير محصولات محصولات چوبي با 30 / 16 درصد، استخراج زغال سنگ با 87 / 13 درصد، ساخت دستگاه ها و وسايل ارتباطي با 70 / 12 درصد و ابزارپزشکي، اپتيکي و اندازه گيري با 40 / 5 درصد بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: شاخص کل بورس تهران در شروع معاملات این هفته بیشتر تحت تاثیر رونق معاملات در گروه خودرویی و برخی دیگر از گروههای همچون لیزینگ و بیمه، حمل و نقل و تجهیزاتی در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند خگستر، البرز، آکنتور و وپترو در این روند تاثیر ویژهای داشتند. در مقابل نیز شاهد فضای منفی در بسیاری از گروههای دیگر همچون پتروشیمی، نفتی و معدنی، چند رشتهای صنعتی و ساختمانی بودیم. در ادامه افزایش حجم معاملات در درصدهای مثبت بر روی نماد فارس و سپس معامله بلوکی در این نماد و همچنین رونق بیش از پیش معاملات در نمادهای خودروسازی از جمله خودرو و خساپا، شاخص را با جهشی روبرو ساخت و این نماگر مجددا وارد کانال 74 هزار واحدی شد. اما فشار گروههای منفی و جو مبهم حاکم بر دیگر گروهها مانند بانک و سرمایهگذاری، فلزی و دارویی از رشد بیش از پیش این نماگر جلوگیری کرد. رفته رفته با افزایش تاثیرگذاری منفی نمادهای فلزی و معدنی و همچنین پتروشیمی، شاخص شیبی منفی اما ملایم را تجربه کرد. شاخص تحت تاثیر این شرایط تاب نیاورد و بار دیگر از سطح 74 هزار واحدی فرو افتاد. نمادهایی چون فولاد و ومعادن و در ادامه پارسان تاثیر منفی ملموسی را بر شاخص در این مقطع گذاشتند. تحت این شرایط در اواخر معاملات نیز شاخص سرانجام به محدوده منفی وارد شد.
یکشنبه: با شروع معاملات در این روز شاخص کل بورس تهران به لطف رونق معاملات در بعضی گروهها همچون فنی مهندسی، قطعهسازی، لاستیک و پلاستیک، کانی غیرفلزی و برخی تک سهمها در دیگر گروهها در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی چون رمپنا، خگستر، غپینو و پسهند از جمله نمادهای تاثیرگذار بر شاخص در این مقطع بودند. این روند اما دقایقی بیشتر دوام نیاورد و تحت فشار وارده از سوی نمادهای منفی در گروه مالی، فلزی و معدنی و همچنین پتروشیمی، شاخص سیری نزولی را در پی گرفت و به محدوده منفی وارد شد. نمادهایی چون فولاد، اخابر، وصندوق، ومعادن، کگل، پارسان و تاپیکو در این برهه تاثیرگذاری منفی قابل ملاحظهای بر شاخص داشتند. در ادامه افزایش حجم معاملات در درصدهای منفی بر روی نمادهای فلزی بویژه فملی، فولاد و همچنین انجام معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد کگل شاخص را بیش از پیش منفی ساخت. این پایان کار نبود و رفته رفته با افزایش حجم معاملات در نمادهای منفی گروههای بزرگ ساعات پیشین و همچنین منفیتر شدن فضای معاملات در بخش خودرویی شاخص کل بیش از پیش در محدوده منفی پیشروی کرد و در پایان معاملات نیز در آستانه از دست دادن نیمه کانال 73 هزار واحدی قرار گرفت.
دوشنبه: شاخص بورس تهران دوشنبه نیز در اوایل معاملات به لطف تاثیرگذاری مثبت نمادهایی چون پکرمان، ونفت، غپینو و فپنتا در مسیر صعود قرار گرفت. اما خیلی زود تحت تاثیر جو مبهم رو به افول گروههای بزرگ بازار افت کرد. فشار وارده از سوی گروه چند رشتهای صنعتی، پتروشیمی، مالی، خودروسازی و در ادامه فلزی در این روند تاثیرگذار بود. نمادهایی مانند وصندوق، فارس، وبملت، وپارس، خودرو، تاپیکو و فولاد در این مقطع تاثیر منفی محسوسی بر شاخص گذاشتند. معامله بلوکی در نماد پارسان و جمعآوری بخشی از صف فروش ونیکی در درصدهای منفی نیز مزید بر علت شد تا شاخص بار دیگر از نیمه کانال 73 هزار واحدی فرو افتد. در ادامه اما انجام دو معامله بلوکی در درصدهای مثبت در نمادهای اخابر و تاپیکو بخش عمدهای از میزان افت پیشین شاخص را خنثی کرد و در نهایت به کمک خودروسازان نیز این نماگر وارد محدوده مثبت شد. رونق نسبی در نماد کچاد نیز در این روند موثر بود. اما این روند پایدار نبود و شاخص باز هم تحت تاثیر نمادهای منفی در گروههای مختلف سیری نزولی را در پی گرفت و در نهایت نیز در محدوده منفی به کار خود پایان داد.
سهشنبه: با شروع بازار در این روز شاهد بهبود روند معاملات در بسیاری از گروهها بودیم و همین امر نیز منجر شد تا شاخص کل بورس سیری صعودی را در پی بگیرد. تاثیرگذاری نمادهای بزرگ گروه خودرویی و بسیاری از نمادها در دیگر گروهها از جمله پارسان، وامید، وپترو، بترانس، غبشهر و وبصادر در این روند تاثیر ویژهای داشت. بهبود نسبی اوضاع در نمادهای مالی نیز از این روند حمایت کرد. در ادامه اما شاهد ورود تعدادی از نمادها در برخی از گروههای پیشرو ابتدای روز به درصدهای منفی بودیم. در عین حال افزایش فشار نمادهای منفی به خصوص در گروه فلزی، فنی مهندسی و چند رشتهای از جمله فولاد، رمپنا و وغدیر نیز مزید بر علت شد تا روند صعودی شاخص مختل شود و این نماگر روندی با ثبات و سپس نزولی را در پی بگیرد. در ادامه این فشارها افزایش یافت و نمادهایی چون وپاسر و فخور نیز اثر ملموسی بر شاخص گذاشتند تا بدین ترتیب این نماگر بخشی از رشد ساعات پیشین را از دست بدهد. در اواخر معاملات نیز افزایش حجم معاملات در محدوده منفی قیمتی بر روی نمادهای بزرگی همچون رمپنا عرصه را بر شاخص تنگتر کرد اما در نهایت این نماگر توانست در محدوده مثبت به کار خود پایان دهد.
چهارشنبه: با از سرگیری معاملات در آخرین روز کاری این هفته، شاخص کل بورس تحت تاثیر رونق معاملات در برخی گروهها مانند انفورماتیک، بیمه، کانی غیرفلزی، قطعهسازی، دستگاههای برقی و تجهیزاتی در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی چون البرز، کخاک، خمحرکه، ونفت، خکاوه، مداران و دانا در این برهه تاثیرگذاری مثبت ملموسی بر شاخص داشتند. این روند دیری نپایید و به زودی با افول نمادهای بزرگی چون وغدیر و رمپنا شاخص تغییر مسیر داد. معاملات بلوکی در محدوده مثبت قیمتی در نمادهایی چون تاپیکو، وصندوق و ومعادن در ادامه شاخص را با جهشی مواجه ساخت اما این روند به سرعت با افول نمادهای پتروشیمی به خصوص فارس خنثی شد. افزایش فشار از سوی نمادهای فلزی و بانکی و خودروسازی نیز اوضاع را بدتر کرد تا بدین ترتیب شاخص به محدوده منفی وارد شد. نمادهایی چون فخور، خساپا و خودرو تاثیر منفی قابل ملاحظهای بر شاخص در این مقطع داشتند. معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد وبملت نیز عرصه را بر شاخص تنگتر کرد. در ادامه با افزایش فشار از سوی دیگر نمادهای منفی گروه پتروشیمی مانند پارسان و همچنین رمپنا در بخش فنی مهندسی و تعدادی دیگر از نمادهای بزرگ بازار، باز هم شاخص پایین آمد تا این نماگر در نهایت در محدوده منفی به کار خود پایان داد.